Følg Anders Oddli

Følg Anders Oddli

Sesongrapport 2016

25. mai: Åpning av nyasfaltert bane i Halden. Slo banerekorden på 1000m fra 1983

4-5. juni: UCI klasse 1 ritt i Panevezys, Litauen. Var spent på formen etter en uke med sykdom. Slet og kjørte skikkelig dårlig på de første løpene, men etter 2 ritt løsnet det. Var høyt oppe på de 4 siste øvelsene og kjørte mitt livs poengritt. Ble nr 5 sammenlagt. Det er den beste plassering jeg har fått i omnium på dette nivået. Kjørte også et scratchløp med klasse 2 kategori. Der vant jeg og tok karrierens første UCI seier.

8. juni: NTE banecup på Stjørdal. Kjørte to meget gode løp, til tross for 7 grader og masse vind. Var 0,4 sekunder bak banerekorden på flying lap og 0,3 sekunder bak banerekorden på 1000m.

11. juni: Gateritt i Sandnes. Var helt utafor og hadde mer enn nok med å henge med feltet. Kom inn midt i feltet.

12. juni: 140km norgescup i Sandnes.. Bedre dag i dag, men ikke noe toppdag i dag heller. Måtte bytte hjul 3 ganger i løpet av rittet. De to siste gangene 15km før mål pga jeg var innblandet i en velt. Kom opp til feltet 3km før mål. Da var det ganske håpløst å blande seg inn i spurten…

19. juni: U23 NM. Hadde ikke helt dagen. Var i et meget sterkt timeslangt brudd underveis, men ble innkjørt. 15km før mål smalt det og jeg var helt tom. Endte på en skuffende 38 plass.

24. juni: NM gateritt. Var helt utafor og brøt tidlig. Virker som om det ble litt mye trening etter Litauen og at kroppen er sliten. Bestemte meg for å stå over senior fellesstarten for å bli klar til baneritt helga etter og ikke minst til EM.

2-3. juli: UCI1 ritt i Polen. Tok det veldig rolig uka etter NM for å finne igjen overskuddet. Dessverre var det ikke nok. Jeg var helt utafor på alle øvelsene. Etter øvelse nr 4 var jeg skjelven, hadde vondt i hodet og verking i kroppen, var kvalm og svimmel i tillegg til at jeg frøys inne i hallen som holdt 26 grader. Jeg stilte ikke til start på de to siste øvelsene.

 

Verkinga i kroppen ga seg ikke på flere dager etter jeg kom hjem. Jeg trakk meg derfor fra EM. Ingen vits å reise ned dit når kroppen ikke svarer. Jeg tok en uke helt fri fra sykkelen før jeg starta opp litt forsiktig. Har syklet noen lengre, rolige turer, men har ikke kjørt noe hardt enda. Jeg skal bruke tid på å bygge meg opp igjen. Det kommer et Elite EM i oktober, og der har jeg planer om å revansjere U23 EM. 

 

 

Anders Oddli ☺

 

Les tidligere rapporter:

Mars-mai 2016

Januar-februar 2016