IL Fjellmann

IL Fjellmann er idrettslaget som holder til i bygda Hoston og har ca 180 medlemmer. Hovedaktivitetene er volleyball og ski/trim.


Volleyball-avdelingen har et dame-lag som spiller i 2 divisjon og for tiden er det ikke et aktivt herrelag, men det har vært det tidligere.Det er også aktivitet på barn-/juniornivå med treninger og deltagelse på forskjellige turneringer i løpet av vinteren. På sommeren er det sandvolleyballturnering som starter i mai og avsluttes i august, der er det kamper hver uke.


I løpet av vinteren arrangerer de skirenn, 2 kvelder i uka, 7 uker i strekk. Her er det mellom 80-100 enkeltpersoner som deltar i alle aldre. Idrettslaget legger også skispor rundt om og har et løypenett på ca 45 km. De kobler seg sammen med løypenettet til Svorkmo/NOI to plasser og det er mulig å gå på ski fra Hoston til Knyken og Hoston til Asbjølsaga.


På sommeren er det mange som oppsøker og besøker de oppmerkede løypene, sist sesong var det over 1400 enkeltpersoner som hadde vært på tur i Hoston. De store arrangementene IL Fjellmann er kjent for er isfiskekonkurransen og Hostovatnet rundt. Isfiskekonkurransen har tiltrekt 900-1000 personer de siste årene, noe som gjør det til en av de største isfiskekonkurransen i landet. Hostovatnet rundt tiltrekker seg 3-400 personer og er et trim-/mosjonsløp i vakre omgivelser som foregår på juni.


IL Fjellmann har i de siste årene investert i nytt garasjebygg/varmebu ved lysløypa og ny snøscooter. I disse dager bygger de nytt forsamlingshus i Hoston som skal stå ferdig i år, i tillegg så blir det også 3 nye sandvolleyball-baner, disse blir ferdig neste år.

Følg oss på: Orkland Energi AS Megardsvegen 1, 7320 Fannrem Tlf: 72 46 63 60 Personvern & cookies